Zomerse salade met bacon en yoghurt-mosterddressing
Klaar in 10 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
Salade:
1 zakje gemengde sla (250gram)
10 kerstomaten
1/2 komkommer
1 blikje maïs
5 augurken
1/2 rode ui
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
200gram magere Roosdaalse bacon (of filet de sax) in dikke sneden (+/- 0,5cm)
Mosterddressing:
125 magere yoghurt
1 theelepel sterke mosterd
sap van een halve citroen
1 eetlepel olijfolie
afkruiden met zwarte peper en (zee)zout
eventueel 1 theelepel vloeibare honing
Werkwijze:
Halveer de kerstomaten, snij dunne plakken komkommer, versnipper de ui en snij de augurken in fijne stukjes.
Meng dit alles met de sla en maïs. Snij de plakken bacon in fijne repen en voeg toe.
Voor de dressing doen we alle ingrediënten bij elkaar en mengen we even om.
Smakelijk!
NV Charcuterie Roosdaal - Broekstraat 4 - 1760 Roosdaal -Tel: 054 34 34 21 - info@charcuterieroosdaal.be - BTW: BE 0405.726.452
Copyright Charcuterie Roosdaal