Panna Cotta van bloemkool met gerookte bacon

Panna cotta van Mechelse bloemkool & Belgische pickles met gerookte bacon


Ingrediënten – 30 tal hapjes


1000 ml kookroom 20%

600 g Mechelse bloemkool

200g Belgische Pickles (Wildiers)

10g PeZo (zout met 5% peper)

2.5g kurkuma

8g gelatineblaadjes geweekt in water

450g gerookte bacon van Charcuterie Roosdaal

peterselie voor de afwerking


Recept

  • Kook de room op
  • Voeg de bloemkool & pickles toe
  • Laat 40 min garen op een zacht vuur
  • Voeg PeZo & kurkuma toe
  • Mix het geheel tot een gladde massa
  • Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes toe aan de massa
  • Portioneer in amuseglaasjes of potjes en plaats minstens 4 uur in de koeling
  • Snij de gerookte bacon in fijne reepjes en werk de glaasjes er mee af
  • Garneer met wat fijngesneden peterselie


Smakelijk!

* Recept tot stand gekomen in samenwerking met Lolo Food and passion: www.cheflolo.be